TIM expertise | Tim Visser

TIM expertise | Tim Visser
TIM expertise | Tim Visser

Postal Address
Magnolialaan 11
1834 KA Sint Pancras
Netherlands

Visiting Address
11, Magnolialaan, Oostwal, Sint Pancras, Dijk en Waard, North Holland, Netherlands, 1834 KA, Netherlands

T: +31 (0) 651276023
M: +31 (0) 651276023
Description
Aankoopkeuring
U heeft het juiste schip gevonden. Maar is het in de staat die u mag verwachten? Een aankoopkeuring geeft u zekerheid. Samen met u inspecteer ik het schip. De uitkomsten van de keuring worden direct na de keuring met u besproken en tevens vastgelegd in het keuringsrapport. In dit rapport worden alle gebreken en aanbevelingen vastgelegd met foto’s van belangrijke zaken. De resultaten geven u inzicht in de status van het schip en kunnen aanleiding geven om de prijs op bepaalde punten te herzien.

Bij de keuring worden de volgende zaken gecontroleerd:

Onderwaterschip, vochtmeting (osmose), staaldikte, kiel en aanhechting, roer, schroefas of saildrive, verfsysteem / conservering, Romp, dek en de tuigage, verfsysteem, romp dek verbinding, staand en lopend want, dekbeslag, mast en giek, anker, stuurinrichting, bilge, betimmering, zeilen, Technische systemen, motor, brandstof systeem en tanks, elektra, navigatieapparatuur, drinkwater(tank)
vuilwater, gas, sanitair, veiligheidsmiddelen

De keuring van het onderwaterschip gebeurt op de kant. De motor- en zeiltest vinden varend plaats. Gemiddeld staat er één dag voor de keuring. Bij schepen die langer zijn dan 16 meter of complex van aard zijn wijst de praktijk uit dat vaak 2 of meer dagen nodig zijn.

Advies
Het hebben van een schip is fantastisch, maar gaat ook gepaard met problemen. Wat is dan de beste oplossing? Welke kosten zijn ermee gemoeid? Samen nemen we de situatie door en stellen we de mogelijke oplossingen vast. Met mijn uitgebreide kennis kan ik u hierin adviseren.

Wanneer eenmaal duidelijk is wat de situatie is en welke oplossing het best past, is het volgende punt de realisatie. Zeker bij meer complexe problemen is er sprake van meerdere akties door verschillende partijen. De volledige coordinatie en afstemming van de uitvoering kan ik voor u verzorgen. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Instructie
Vertrouwd raken met een (nieuw) schip is van belang voor de gehele bemanning. Als ervaren (zee)zeilinstructeur neem ik je mee in alle facetten van het schip.

Zeilen, Techniek, Manoeuvreren, Tochtplanning, Getijden, Veiligheid, Communicatie en organisatie

Je leert zelf goed varen met je schip, maar bovenal hoe je dit als team doet. Hoe leuk is dat: samen varen!

Aankoopbegeleiding
Bij het vinden van de juiste boot, komen tal van vragen aan de orde. Stap voor stap gaan we samen door het proces om te komen tot de juiste keuzes.

Het programma van eisen
Welke eisen en wensen stel je aan een nieuw schip
“Need to have” versus “Nice to have”
Selectiefase
Van de long list naar een short list
Bezichtigen
Als een schip “interessant” wordt ga ik mee
De koop
Prijsonderhandeling, koopcontract, BTW, Kadaster, aankoopkeuring, …

Projectbegeleiding
De nieuwbouw of refit van een schip is een intensief project. Ik weet uit ervaring dat het veel energie en tijd vergt om het project qua kosten, kwaliteit en planning strak te houden.

Vanuit het programma van eisen werken we naar het juiste ontwerp en de juiste selecties passend binnen het budget.

In de bouwfase is de bewaking op kwaliteit, planning en budget in goede handen bij TIM expertise zodat u als toekomstig eigenaar ‘ontzorgd’ wordt.

Op Eigen Kiel
Het maken van een grote reis begint met de juiste voorbereiding. Het schip, de uitrusting, het plan, de veiligheid,… alles moet in orde zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een intensief traject is waarbij er veel keuzes gemaakt moeten worden. Hierin kan ik een adviserende rol spelen aangaande alle zaken met betrekking tot de boot, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen, wel of niet uitschrijven uit Nederland, leerplicht, huis verhuren … enz.

Bij lange oversteken is een walnavigator een extra zekerheid. Van dag tot dag volg ik de boot en de weersystemen. Via SSB of sateliettelefoon geef ik door wat het waypoint is voor de komende 24 uur en welke bijzonderheden er in het weer zijn.

Bij reparaties in het buitenland, of zelfs op zee, is het stellen van de diagnose en het vinden van de juiste onderelen een uitdaging. Advies op afstand is dan de oplossing. Door mijn brede kennis met betrekking tot alle systemen aan boord, kan ik meedenken en analyseren wat het probleem is en welke oplossingen haalbaar zijn. Het regelen en ter plekke krijgen van nieuwe onderdelen kan ik ook voor u verzorgen.

Certificates

Name Number Valid till
Registration (company organisation) Registered company/organization EMCI.REGISTERED COMPANY/ORGANIZATION.REGISTRATION (COMPANY ORGANISATION).TIM-EXPERTISE-TIM-VISSER.2023-02-01.TPPRWG 2029-01-01

Boats sold by EMCI practitioners

Contact TIM expertise | Tim Visser

  • How can i help you?