F.R. (Frits) Grijpstra

 F.R. (Frits) Grijpstra
F.R. (Frits) Grijpstra
Description
Aangenaam, mijn naam is Frits Grijpstra

Ik ben een mensenmens en zie het als mijn roeping om mensen verder te brengen. Mijn levenservaring, persoonlijkheid en mijn empathisch vermogen geven mij de kracht om binnen ieder conflict de stuurman te zijn, de verbinder.
Ik heb zelf veel gereisd, en ben veel onderweg geweest. Ben in heel uiteenlopende situaties verzeild geraakt en alle levenservaring die ik heb opgedaan, zet ik met liefde in om andere mensen verder te brengen.
Het is mijn intentie om als gecertificeerd mediator sturing te geven aan de gesprekken,
het wederzijds vertrouwen te herstellen en empathie te creëeren. Daardoor kan de communicatie herstellen. Door te vragen en te luisteren én dit samen te vatten, wordt er bevestigd wat er werkelijk gezegd wordt.

Ik ben onpartijdig en neutraal. Ik heb geen belang bij de uitkomst. Bij mediation gaat het om wederzijdse belangen en ben ik de stuurman zodat niemand averij oploopt en een ieder tevreden voet aan wal kan zetten.

Vergeef voordat de zon ondergaat,

Frits G
Gecertificeerd Mediator

Whatever doesn't kill you makes you stronger

Levensvisie
Mijn levensstijl is bourgondisch te noemen en ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Petra.

In 1972 sloot ik de HBS B af en volgde vervolgens de NIVRA accountancy opleiding. Om daarna 15 jaar te werken als European Salesmanager voor 2 Amerikaanse werkgevers. Het veelvuldig reizen moe, heb ik daarna directie functies vervuld bij een grote jachthaven en een landelijke campingorganisatie. De laat behaalde diploma's als stuurman op de kleine en grote zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaart School paste perfect bij het havenmeesterschap van de zeehaven Harlingen waar ik eind 2019 met pensioen ben gegaan. Met de certificering als ADR Register en MfN registermediator begin ik aan het sluitstuk van mijn 'werkzame' leven.

Ik hou van honden en paarden en mag graag op het water zijn. Zeilen is mijn grote passie en ik prijs mij gelukkig als schipper en eigenaar van de Lemsteraak LE 194 / Frije Fûgel waar ik samen met mijn vrouw dagcharters organiseerde voor het hogere segment.

Currently working with

Name Place Website
Frits G Mediation - Frits Grijpstra 124, Het Brekkense Wiel, Frieslandpark, Lemmer, De Fryske Marren, Friesland, Netherlands1, 8531RV, Netherlands

Certificates

Name Number Valid till
EMCI maritime practitioner | full certified Maritime mediator EMCI.MARITIME MEDIATOR.EMCI MARITIME PRACTITIONER | FULL CERTIFIED.F.R. (FRITS)-GRIJPSTRA.2021-04-01.TECZC6 2027-01-01

Memberships and specialisms

Boats sold by EMCI practitioners

Contact F.R. (Frits) Grijpstra

  • How can i help you?