Kenuwboot | Henk Koks

Kenuwboot | Henk Koks
Kenuwboot | Henk Koks

Postal Address
Omval 14
NL 1812 NB Alkmaar
Netherlands

Visiting Address
14, Omval, Alkmaar, North Holland, Netherlands, 1812NB, Netherlands

T: +31(0)6 3310 5025
M: +31(0)6 3310 5025
Description
De expert

Henk Koks is de expert van KENUWBOOT. Henk is geboren in Beverwijk en woont in Alkmaar. Hij is sinds 1996 EMCI gecertificeerd havenmeester bij Marina Seaport IJmuiden. Omdat hij nog een keer een wending aan zijn loopbaan wilde geven is hij sinds 2018 EMCI gecertificeerd expert pleziervaartuigen en is hij KENUWBOOT begonnen.

Henk heeft na de lagere school vier jaar Havo gedaan. Omdat hij liever praktisch bezig was en de techniek in wilde, is hij overgestapt naar de Wenckebach MTS en heeft daar werktuigbouwkunde gedaan. Vervolgens is hij werkzaam geweest als installateur van noodstroomaggregaten, als onderhoudsmonteur bij een waterschap en als koelmonteur. Ook heeft hij een tijd las- en smeedwerk gedaan aan historische binnenvaartschepen. In 1978 heeft hij, samen met z’n vrouw, een Steilsteven van 25 meter gekocht en deze onder zeil gebracht, van een nieuwe motor voorzien en voor bewoning geschikt gemaakt. Hier heeft hij 35 jaar met veel plezier op gewoond en mee gevaren. In 2013 is het schip verkocht en zijn ze op een mooi plekje aan de wal gaan wonen.

Henk is altijd met boten bezig. Niet alleen het varen, maar ook het onderhoud en sleutelen aan boten is een hobby die je niet meer kwijt raakt.
In 1996 kreeg Henk de mogelijkheid om havenmeester in IJmuiden te worden en heeft sindsdien heel veel ervaring opgedaan met allerlei typen boten en hun eigenaren. Met de mobiele kraan heeft hij zo’n 10.000 boten in en uit het water gehaald, dus heel wat (onderwater)schepen gezien. Doordat hem tijdens dit werk heel veel om advies gevraagd is en men veel aan zijn advies bleek te hebben, is Henk op het idee gekomen om zich te vestigen als expert pleziervaartuigen.

Certificates

Name Number Valid till
EMCI maritime company - organisation | basic registration - not certified Company basic registration (not certified) EMCI.COMPANY BASIC REGISTRATION (NOT CERTIFIED).EMCI MARITIME COMPANY - ORGANISATION | BASIC REGISTRATION - NOT CERTIFIED.KENUWBOOT-HENK-KOKS.2018-01-01.1M7W0I 2025-01-01

Boats sold by EMCI practitioners

Contact Kenuwboot | Henk Koks

  • How can i help you?